Volg ons

Gastvrij Didam

Toeristisch Montferland

Het glooiende landschap van Montferland heeft veel te bieden. De prachtige bossen en uitgestrekte weilanden lenen zich uitstekend voor korte en lange wandel- en fietstochten. Onderweg zijn er tal van punten die een stop waard zijn. 

Montferland heeft verschillende recreatiegebieden. De Nevelhorst in Didam is een prima startpunt om te wandelen of fietsen. Er is een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk, in het bos en in de diverse recreatiegebieden staan met paaltjes wandelroutes aangegeven. Nieuw is de wandelroute Langs de Nevelhorst en door het Baerlebos. Deze route is gratis verkrijgbaar bij VVV Montferland. Voor een dagje zwemmen of watersporten kunt u naar Stroombroek in Braamt. In het stadje ‘s-Heerenberg zijn het historische kasteel en tal van andere historische gebouwen het bekijken waard. In diverse dorpen staan historische molens en in het Bergherbos vindt u loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog Vanaf de uitkijktoren in Stokkum heeft u uitzicht tot Duitsland. Als u liever een terrasje pakt, zijn daarvoor ook voldoende mogelijkheden.

St. Martinusmolen

De St. Martinusmolen in Didam is elke zaterdag van 9 tot 16 uur open voor bezoekers. Op afspraak kunt u er ook op andere tijden terecht. Molenaars geven uitleg over de historie en de werking van de molen. Meer informatie: martinusmolen.nl.

Wilt u meer informatie, kijk dan op de websites vvvmontferland.nl en montferlandonline.nl

VVV Montferland vindt u in het atrium van zorgcentrum Meulenvelden – Waverlo 11, 6942 RG Didam en in Gouden Handen, Emmerikseweg 17, 7041 AV ’s-Heerenberg.

Geef commentaar

Register

You don't have permission to register